Att vara duktig.

Idag har jag varit duktig. Men ändå har jag en stark känsla av att jag är en latis som skulle ha kunnat göra så himla mycket mer. För att hjälpa mig själv att se att jag faktiskt varit duktig ska jag nu göra en lista. Jaa, en duktighetslista. Jag skiter i om det gör mig till en ÄNNU mer "duktig flicka" 
 
Gick upp och åt en bra frukost.
Var i skolan en timma innan jag började för att hinna sjunga upp och äta mellanmål innan lektionen.
Gjorde en minut planka i samband med uppsjungning.
Gav allt på den sceniska repetitionen. Kände att mina teaterspänningar har börjat släppa! Stort framsteg, särkilt som jag inte är helt hemma i låtarna än.
Åt lunch i lugn och ro. (magen blev glaad!!)
Övade in en och en halv ny aria.
Åt mellanmål.
Lyssnade in mig på Cosi, vårt nästa projekt.
Gjorde en spotifylista med låtar som jag ska använda i olika projekt.
Hade en superinstudering med Majsan. Lärde mig nya saker.
Gick till gymmet och sprang 3 km. På 27 min. Men jag gjorde det!
Handlade.
Gjorde kräftpasta till mnig och wiktor, OCH matlådor.
Diskade.
Skrev ut viktigt papper.
Tog mig tid att blogga tillsammans med te och mörk choklad medans wiktor övar i köket.
 
Alltså, när jag ser hela denna lista tänker jag ju, fuck vilket mönsterbarn jag är. Varför, varför har jag så höga krav på mig själv? Varför tycker jag alltid att jag skulle kunna göra det bättre. Varför var jag tvungen att påpeka att jag sprang 3 km på 27 min. VArför nöjer jag mig inte med att jag faktiskt gjorde det? 
Nu ska jag gosa ner mig i soffan med W och kolla på Mia på grötö, och försöka få ner min andning. Den är stressad och hög. Inte så konstigt kanske....
 
Pöss!
 
 
 

back on track...

Nu är jag tillbaka!
Jag hade storslagna planer om att skriva ett djupt inlägg om hur det är att vara människa och kvinna, och prestationsångest och sådära....MEN, det får fasen vänta till en ljusare timme....
Dagen har bestått i skola....sådäär kul. Men sen fika med majo i telefon, efter det gym och sedan hem. Hemma har jag inte heller legat på latsidan direkt... Lagat mat....jaja, blandat ihop sallad. MEN ändå MAT och inte gröt!! Jag har även duschat, målat naglarna  blåa, druckit två öl, tittat på veckans brott med pappa och bakat bröd! 
Återkommer imöra. Eller en annan dag. vi får la se ;-)
 

Eftersökningskoma...

Idag provsjöng jag för "framtida" engagemang på Norrlandsoperan. Fick ju kul tid...09.30 
Men det gick som smort! Vaknade av mig själv 06.18!! Sen på med 50 kg kläder för att inte dö av köld påväg till skolan. -15 grader! Var tvungen att gå såpass långsamt att jag kunde andas genom näsan så luften skulle värmas upp lite innan den kom ner till mina lungor.
 
 
Sen sjöng jag upp i 3 minuters sjok. Sjunga lite, dricka lite, sjunga lite, lyssna på radio lite, sjunga lite, äta....osv. Det visade sig vara det perfekta upplägget. Min röst blev som sammet och jag sjöng med smäktande vacker röst för juryn!! SÅ SKÖNT!! De senaste tre provsjungningarna har jag inte lyckats riktigt med så det är skönt att vara nöjd idag! 
Nu ska jag ligga i soffan, kanske orkar jag ta en dusch innan WIKTOR kommer!!!! MYYYYS!
 
 

Lugn och lycklig...

Idag börjar jag dagen med gröt och en ansiktsmask! Lyxtorsdag! Jag har dessutom träningsvärk i lillrumpan. Igår var jag nämligen på gymmet och det är ju värt att det märks idag!
Jag har sovit luderdåligt de senaste nätterna. Igår fick jag nog och laddade hem Mindfullnessappen-lugn och lycklig!
HAhahaha, måste bara garva åt namnet. MEN. Det funkade!!! Jag körde 5 min kroppsscanning. Typisk," känn dina armars förnimmelse.....bla, bla, bla" Men 15 min senare sov flickan. WIN!!!
 
Imorgon kommer Josse hit! Det ska bli superkul! Och i helgen har jag audition till Norrlandsoperan. Också kul!! 
Ha en superdag!
 
 
Här är en bild från i sommras på Star och Kia... JAG VILL HA ETT DJUR!!!!!!!!! 

snyggdag!

Alltså nu är jag så trött i hjärnan. Hela dagen har jag kämpat med den moderna operan som vi ska göra nu. Det är så svårt. Som tur är så är det inte särskilt svårt sångtekniskt utan det om är svårt är rytm och melodi. På repet igår, när vi träffade dirigenten för första gången gick det......sådär. På vissa ställen var vi inte ens i samma takt. Haha. Men idag gick det mycket bättre. Skööönt! 
Dessutom har jag varit assnygg idag! Har haft mössa med fläta som mayo lärt mig göra. Har aldrig fått så mycket komplimanger för min frisyr. Detta när jag har mösa på mig. kanske borde boka klipptid... 
Idag har jag köpt fler skönhetsprodukter, såklart. Suck! Men det skriver jag mer om imorn, orkar inte skriva mer nu...
 
 
NU ska jag få pizza av Wiktor!!!
 

Gårdagens outfitta och sömnproblem

Igår när jag gick och la mig hade jag storslagna planer om att gå upp 8 och sen hurta iväg till gymmet. När jag fortfarande inte hade somnat kl 01.00 så fick jag ge upp de planerna och ställde om klockan på 10. Skönt men frustrerande. 
Nu tar jag ny dag.... den blir lång, har rep ända till 18 ikiväll. Men sen ska jag hem till Wiktor och kolla på säsongstarten av Maestro. KODJO är med!!!! Sjukt kul!!!
 
 
Ni ser hur det riktigt LYSER i mina ögon av övningsglädje va? Herregud vad seg gårdagen var. Hoppas idag blir bättre!
 
 

Skönhetsprodukter...

Alltså det hära med hudvårdsprodukter... Jag är ju liiite besatt. Efter mitt förra inlkägg vaknade jag dagen efter med VÄRLDENS torraste ögon. Torrhetslinjerna (sch...rynkor) var markanta. Men jag är ju en problemlösande brutta så jag började googla. Jag hittade världens bästa skönhetsblogg!! www.beleza-blogg.se
Alltså vilken kvinna! Vilken blogg! Ordning och reda, bra recensioner och dessutom har hon själv torr hud så hennes tips riktar sig ju riktigt bra till mig!
Jag var ju på jakt efter en ögoncreme. Tina tipsade om L300 Antiage ögoncreme, (första anti-age produkten jag köper....iiiiih)
Sen fastnade jag för en recension om en fuktmask. Jag VET att jag skrev att min nuvarande fuktmask är outstanding....MEN, vänta bara tills ni får höra om min NYA!!!!!!!
 
 
Alltså den är fantastisk. Man smörjer på den som en gelé och sen blir den ett skum som pirrar i huden. Jag fick verkligen hålla mig från att klia för det kittlade som sjutton!! 
Såhär glad blev jag:
 
Och nu är jag len som en babystjärt i fejat!! Tjo!!
Oj, jag glömde visst helt bort ögonkrämen. Den verkar superbra! Mycket rikare i konsistensen än min nuvarande så den har nog potential!

Dagen outfitta och en hynd!!

Såhär såg jag ut på stan idag....
 
 
 
 
Sen gick vi förbi ett galleri och jag blev kär i en skulptur. Hade jag vart rik så hade jag slagit till på momangen! Alltså, tjocka lilla goshynd som min syrra skulle sagt. Eller skulle hon det...? Jag byter iaf ut u mot y ibland och tänker på mayo....

Stockholmssöndag...

Idag gick jag upp ganska tidigt och begav mig mot söder för att käka brunch med Josefin. För att jag skulle kunna äta så mycket som möjligt promenerade jag dit. Det var SOL!!! 
 
 
 
 
Det var så himla kul att träffa Josefin igen! Finfin tjej! Här är vi på Hallowenfest, jag var Mimmi Pigg och hon var troll! 

Hudvård

Jag är så satans torr i ansiktet. Särskilt nu på vintern. Detta gör att jag har testat MÅNGA krämer och rengöringar... Jag tänkte visa mina favoriter. De som jag alltid återvänder till.
 
 
Från vänster:
Weleda Mandelolja - Jag smörjer in mig efter att jag tvättat ansiktet när ansiktet fortfarande är fuktigt. Superskönt att ha under ansiktskrämen.
A - Creme - En riktig klassiker, tror den har funnits sedan 50-talet. Känns lite tjock och seg på huden, men den lugnar alltid ned huden om den är upprörd.
Avène gentle gel cleanser - En rengöring som gör ordentligt rent utan att torka ut. OCH superdryg! Jag har haft den här flaskan sedan september.
Eye Balm från estelle & thild - Väldigt snäll ögonkräm som dessutom är ekologisk. Men jag behöver egentligen något med mer fukt...Jakten pågår. Just ögonkräm är jättesvårt tycker jag för är det någonstans man kan bli lurad på mycket pengar är det där, eftersom det blir en antirynkhets...
Avène Soothing moisture mask - Bästa fuktmasken jag testat! Blev helt euforisk när jag hittade den!

Lördagsfix

Jag sitter i soffan och kollar på Sagan om ringen - kungens återkomst. Men den är så läskig så jag är tvungen att göra lite andra saker under tiden så att jag slipper se det läskiga. Tex så har jag målat tånaglarna med mitt nya blåa nagellack!
 
 
 
 
Underlack: grow richer (varför jag nu har det på TÅ naglarna...)
Färgat lack: Aruba Blue
 
 
Piffigt värre! 
Nu vågar jag se på filmen igen för nu är mysgubben Gandalf med!

Lugn Lördag!

Jag somnade kl 4 inatt. Trots att jag var tröttast i världen. Men det gjorde inte så mycket eftersom det enda jag skukle göra idag var: Ingenting. 
Vaknade kl 10 och drog med mig täcket ner till soffan och knäppte på svt2. Att se morgonpasset på tv var jättekul, men ganska konstigt också. Det som förvånade mig mest var att Martina inte såg så snäll ut som hon har gjort i min hjärna. Alltså inte som att hon ser elak ut, men ändå...Jaja, skitsamma.
 
Nu tänkte jag dela med mig av ett av mina favoritrecept. Nämligen Bananplättar. Asgoda, nyttiga plättar som dessutom är väldigt bra om man är laktos- eller glutenintollerant.
 
Bananplättar 1port.
 

1 Banan
2 Ägg
 
Mosa ihop och stek. 
Ät!
 
 
 
 
 
Dagens lunch.
Bananplättar med bär. Finsk knäcka med brie, räkor och tomat. Några vindruvor. Kaffe med mjölk och citron- och ingefära vatten! MUMS!!
 
 
 

Tröttma.

Idag har varit en trött dag. Trött som i: det känns som att jag bär runt Magnus Samuelsson på mina axlar. Men, jag dunkade huvudet i väggen och övade igenom mina scener i det moderna stycket. Så duktig jag kände mig efter det. Väl värd att gå till affären och köpa ostbågar som jag ska trycka i mig ikväll. Då ska jag nämligen se Sveriges version av AFV!!!! Om det är något jag tycker är kul så är det att se folk ramla! Alltså inte ramla för att de är idioter och utsätter sig för dödsfara, men ramla på bananskal typ... 
 

Övning

Igår var jag som sagt ganska ambitiös. Eller, jag gjorde väl det man ska göra om man lever mitt liv. MEN, eftersom jag har haft lov i 3 veckor så kände jag mig  iaf OTROLIGT ambitiös.
 
Jag har hittat en bra uppsjungningsrutin som passar mig bra varje dag. Förut har jag mest sjungit på glädje och lust....Det gör jag fortfarande de flesta dagar, men för de dagar då man helst vill ligga still under ett tjockt täcke och inte alls har lust att fundera över om diafragman inte kan vara kanske lite mer aktiv/avspänd eller om mitt struphuvud kanske möjligtvis är liiite högt så kan det vara skönt att ha ett litet uppsjungningsschema som man kan utföra lite som en maskin. Alltså, man gör samma saker varje dag, det är bra för kroppen, andningen och rösten och jag behöver inte lägga ner min själ i det för att det ska funka. Funka=rösten blir uppvärmd och jag kan börja öva. 
Jag börjar med några andningsövningar inspirerade av Anna Sims.
Andas in genom näsan och stretcha över med armen -  andas ut med uppblåst mun och för sakta ned armen. Här kan man låtsas att man är en prima ballerina för att ha lite extra kul. Ni ser ju mina prettofingrar...
 
 
 
Sen gör jag lite blandade sche-ljud där jag ser till att diafragman hoppar, är det någonstans jag får spänningar är det i diafragman och det är det värsta som finns. Man kan inte andas...och det är ju tyvärr ganska viktigt att andas om man ska sjunga. 
Där min tumme är ska det hoppa. Här blir det extra kul om man har en rolig tröja på sig. Här försökte jag tex få Heidi Klums bröst att hoppa. Kul!
 
 
Sen var jag redo att börja bröla. Då börjar jag med att sjunga på Håjåjåj så lågt ner jag kan. Det brukar vara till Stora Ab. Stora G en riktigt bra dag. Sen kör jag på typ schi så högt jag kan, det varierar mer men runt D3 brukar jag hamna. Sen sjunger jag kanske nån go gammal bit...eller gör fler sångövningar om jag känner för det beroende på dagsformen. Varsågoda, börja sjung nu! ;-)
 
Sen satte jag igång med att lära mig noter inför ett modernt projekt som snart sätter igång i skolan. Det är tungt att lära in moderna stycken, jag blir så frustrerad över att det går så långsamt. Först knacka rytmen 20 ggr, sen säga texten för sig 10 ggr, sen försöka sätta ihop rytm och text 50 ggr, sen spela toner på rätt rytm samtidigt som man säger...nja SKRIKER texten 100 gr. SEN, kanske sjunga. 
Resultat:
 
 
Men sen blir ju allt väldigt kul förstås. När man kan sjunga och får börja springa runt på scen och ha kul! Jag längtar dit så himla mycket! 
 
 
 
 
 

Överraskningen!

Pappa ville gå på stan med mig idag och det skulle ske en överraskning!! Gissa om jag blev peppad!! Vi började med att äta lunch på en sushi och thaibuffé! Supergott! Sen gick in till stan och hamnade på......Ur och Penn!!! Jag skulle få en klocka! Jättesvårt att välja tyckte jag, men som tur är har min pappa väldigt bra smak så han fick välja åt mig. Resultatet:
 
 
 
Visst är den fin?! Jag älskar den! 
 
Efter stadsturen gick pappa tillbaka till jobbet. Jag tänkte åka till skolan och öva men när jag skulle gå ner till tunnelbanan var det avspärrat av poliser. Jag tog det som en tecken på att jag borde gå hem och vila istället så nu sitter jag här och fikar och tittar på min klocka, mycket skönt!
Igår var jag desto amitiösare, det kommer ett inlägg om det lite senare!

Smärtan från helvetet!

Alltså den dära bodypumpen... Jag har ALDRIG haft så ont i låren. Grät mig till sömns igår medans Wiktor skrattade gott åt min smärta... pah! Jag är inbokad på ett cirkelfyspass ikväll. Det känns ju ganska tveksamt. 
 
Annars är jag lycklig för jag har invigt Wiktor i Morgonpassets härliga värld! Jag längtar så mycket till Lördag kl 08:00 på Svt2 när de sänds i tv för första gången!! 
Idag ska jag äta lunch med pappa och sen ska vi gå på stan tillsammans. Det vankas överraskning till mig!! Woop Woop!!
 

Vad gör vi?

Jo jag sitter och äter brutalt god frukost hos Wiktor. Han hade inget pålägg, så han tog fram rökt älg...lår(?) ur frysen. Fy. Satan. Vad. Gott!!!!!! Jag kan nog aldrig mer äta rökt skinka. Annars har jag så mycket träningsvärk att jag knappt kom ur sängen. Bodypumpen igår tog verkligen knäcken på mig. Jag kände mig som en mygga med mina små minityngder, särskilt när alla andra brudar i salen var BIFFIGA på riktigt och hade 8 ggr mer vikt än jag. Men jag tryckte undan min tävlingsinstinkt och kämpade på ändå. Duktig Johanna!! Idag har jag instudering och ska försöka sjunga ordenligt. Får se vad lilla rösten tycker om det... Ikväll blir det middag hos Andrea och Erik. Myys!
 
 
 
 

Jullovet!

Nu ska jag sammanatta mitt jullov. Åh vad jag vill att det ska fortsätta vara lov ända till mars. 
 
Förra året avslutades med julfest på skolan där jag var smashing snygg!!
Sen åkte jag och Wiktor till Sunne där han mest pussades med en annan tjej.
Då fick jag nog och åkte till Bjärka för att fira jul med familjen. Där pussade jag så många djur jag kunde, åt middag med fina bruttor och myste med syrrorna.
Sen höll jag på att sakna ihjäl mig efter Wiktor så jag styrde kosan mot Sunne igen.
Där blev jag dunderförkyld och spenderade mycket tid med att mysa med Kia och öva mig på att göra flätor.
Sen firade vi världens mysigaste nyår med lyxbadkar och goood mat!
Sen blev jag såpass frisk att vi kunde göra det jag velat göra hela veckan: ÅKA BRÄDA!!! Så himla härligt att jag grät av lycka bara av att åka lift.
Det var mitt jullov. Världens bästa!! Särskilt om man jämför med förra årets som spenderas på SÖS när Wiktor fick cellgifter.

Verkligheten igen...

Nu jäklar! En blogg har jag, nu kan inget stoppa mig,
Idag var första dagen i skolan efter jullovet. Aningen knackigt att sätta fart igen, inte minst i rösten. Var tapper och gjorde en vobblig uppsjungning på typ 10 min. Sen fick det fasen räcka för dagen... 
Nu ska jag hångla sen köra bodypump. HA HA HA, min farmor är starkare än jag nuförtin.